dimecres, 24 de febrer del 2016

CONVOCATÒRIA DE VAGA 3 DE MARÇ - INFORMACIÓ RELLEVANT

Us informem que diverses organitzacions estudiantils com la FAAVEM (federació valenciana d'estudiants) o el SEPC han convocat una vaga per al pròxim dijous 3 de març i que l'alumnat del nostre centre ha decidit secundar-la en assamblea de delgats/des realitzada avui dimecres 24 de febrer.

Des de l'Associació volem informar-vos de primera mà dels motius pels quals es realitza la vaga, aquests són:
-Reclamar la derogació de la LOMQE (llei d'educació que va ser aprovada pel govern sense cap tipus de diàleg ni consens amb la comunitat educativa. Algunes de les coses que suposa la LOMQE són la tria d'itineraris a partir de 3r d'ESO, la possibilitat de separar per sexes, la implantació de revàlides per passar de cicle o obtindre el graduat, la reducció d'hores d'assignatures com música i plàstica, la reducció de les atribucions del consell escolar,...)
-L'oposició al decret 3+2 (graus universitaris amb una duració de 3 anys i màster obligatori de 2 anys amb la despesa econòmica per a les famílies que això suposa).
-La reivindicació d'unes pràctiques d'FP remunerades
-I, com sempre, la defensa d'una escola pública i de qualitat.

També heu de tindre en compte els següents aspectes:
-Només es pot realitzar vaga a partir de 3r d'ESO.
-Els exàmens programats abans d'aquesta convocatòria per a eixa data podran ser realitzats en una data alternativa si l'alumne/a vol exercir el seu dret a vaga. Aquesta data es pot establir segons els criteris que el professorat haja determinat a la programació de l'assignatura (a la fi de trimestre, del curs,...). Recomanem intentar consensuar una nova data amb el vostre professorat per tal d'evitar conflictes.
-No podran programar-se nous exàmens.
-Si acudeixes al centre, serà necessària una autorització materna/paterna per tal de poder abandonar-lo.
-Segons sentència del tribunal suprem, no és necessària una autorització per tal d'exercir el dret a vaga.
-Tant el centre com el transport escolar funcionaran amb normalitat

Davant de qualsevol conflicte, dubte o suggeriment, podeu contactar amb nosaltres
a través del correu alumnesbenicassim@gmail.com, de la nostra pàgina web alumnesbenicassim.blogspot.com o directament digint-vos als membres de l'AAB.

Realitzar la vaga és un dret, per això cal realitzar-lo amb responsabilitat: informant-vos dels motius i participant en les convocatòries de manifestacions.

Estigueu atents a les nostres xarxes per a possibles novetats.

Salutacions,

Associació d’alumnes de Benicàssim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada